Supertotal

I et ”super total” billede ser man en person eller objektet langt fra og ofte med mere fokus på baggrunden. Da dette ofte bliver brugt for at etablere et sted eller et bestemt miljø, bruges det derfor også ofte i starten af en scene. Som fx her hvor billedet fortæller at vi er i Middelfart, da vi ser Lillebæltsbroen.

 

Total

I et ”total billede”, er vi kommet lidt tættere på personen eller objektet, men ser stadig personen i fuld figur og med en baggrund der viser hvor vi befinder os, eller hvad personen foretager sig.

 

Halv total

”Halv total”, det siger næsten sig selv, vi ser halvdelen af det føromtalte total billede. Typisk fra hofterne og op til lige over hovedet.

 

Nær

I et ”nær billede”, er vi som det ses her på billedet, helt tæt på personens ansigt. Her er der typisk fokus på at vise personens ansigtstræk. Det kan også være et nær billede af et objekt, for at fokusere på en bestemt detalje på objektet.

 

Ultra nær

Ultra nær, kaldes også ofte for et ”close-up”. Her er vi helt tæt på en del af personens ansigt eller et objekt. Her på billedet ses øjene helt tæt på, da der er fokus på øjerne som viser at personen er ked af det. Denne komposition, kan også bruges for at vække seeren nysgerrighed ved ikke at afsløre hele ansigtet eller objektet.

 

Storyboard 

Tænk altid over din komposition når du laver dit storyboard. Det kan være afgørende for at kunne fortælle den rigtige historie, samt for at fange og fastholde seeren.

Comments are closed.