Hvorfor Video SEO?

Formålet med søgemaskineoptimering af videoer er selvfølgelig, at få gode placeringer i Googles søgeresultater. Bruger du fx. YouTube til at hoste dine videoer er det muligt, at ranke på side 1 på Google med både sit website og sin YouTube video – dvs. at du har mulighed for at dominere 2 pladser i søgeresultaterne og på den måde gøre dig mere bemærket samt forøge dine chancer for et klik.

 

Hvordan Video SEO?

Men hvad skal der egentlig til, for at dine videoer bliver mere synlig ude i Googles søgeresultater (SERP), så de kan være med til at skabe mere trafik og i sidste ende øge konverteringsraten på dit website?

 

9 tips til Video SEO:

#1 Udarbejd en søgeordsanalyse

Ligesom i website SEO er det vigtigt, at du i din video SEO først og fremmest identificerer de søgeord, din målgruppe anvender. Derudover kan det også være en rigtig god idé, at spørge dine kunder eller kollegaer om forslag til spørgsmål eller søgeord. Her kan der ofte dukke vendinger op, du måske ikke lige selv havde tænkt på.

 

#2 Indskriv søgeordene og søgefraserne

Næste skridt handler om, at du indskriver søgeordene og søgefraserne i den tekst, der knytter sig til din video – både i videotitel, videobeskrivelse, tags (YouTube) og i de kommentarer, du evt. selv skriver til videoen

 

#3 Offentlig Video

Sørg for at din video er offentlig, så den let kan deles på sociale medier.

 

#4 Tillad kommentar

Sørg også for at tillade kommentar på det blogpost hvor din video er embedded og på YouTube.

 

#5 Undertekster

Upload et transcript/undertekster af videoen til YouTube. Og husk også her at indskriv dine søgeord og søgefraser.

 

#6 Link til dit website

Inkludere et link til dit website i beskrivelsesfeltet, på YouTube, i en af de første 3 linjer og husk http:// foran, så det er klikbart.

 

#7 Video thumbnail

Lav og upload din egen thumbnail så du er sikker på, at det virkelig skiller sig ud og kan tiltrække endnu flere kliks (CTR)

 

#8 Links

Opbyg links til din video og YouTube kanal fra dit eget og andre websites.

 

#9 Del, del, del

Skab aktivitet omkring din video ved fx at sende den ud i nyhedsmails eller brug den i din email signatur. Sørg også for at dele den på alle de sociale medier du kan komme i tanke om. Derudover kan du promovere din video i form at betale reklamer såsom Facebook, YouTube og Google Ads.

Comments are closed.