HVOFOR?
– hvad er formålet:

Når du skal arbejde med videomarkedsføring er det, som ved alle andre markedsføringstiltag, meget vigtigt at have et klart formål med den pågældende video. Skal den bruges til at brande din virksomhed, drive trafik over til dit website eller skabe engagement med forbrugeren? I bund og grund handler det om, at vide hvilken handling du gerne vil have modtageren til at gøre samt at have nogle klare KPI´er for at kunne måle indsatsen og return of investment på den pågældende opgave.

 

HVAD?
– hvad er budskabet:

Budskabet i din video er utroligt vigtigt, og det bør altid være simpelt og klart at forstå. Du må ikke have for mange forskellige budskaber i en video, da forbrugere ikke kan forholde sig til alt dette og ikke ved hvad de skal tage action på. Som udgangspunkt anbefaler vi ét budskab pr. video, og så må du hellere have flere forskellige videoer.

 

HVEM?
– hvem er målgruppen:

Du skal have en helt klar idé om hvem modtageren er på din video for at du har mulighed for at tilpasse indholdet til dem og målrette den 100% mod dem efterfølgende. Når konceptet til videoen udarbejdes, skal målgruppes adfærd og behov være top of mind, da de ellers ikke vil give netop din video noget opmærksomhed og du dermed ikke vil få delt dit budskab eller en tilfredsstillende return of Investment.

 

HVOR?
– hvilke kanaler skal der benyttes:

For at få det bedste udbytte af dine videoer skal du, fra start, gøre dig klart hvilke kanaler dine videoer skal fungere på. Du vil umiddelbart ikke få succes med at bruge den samme video på alle kanaler, de skal tilpasses de forskellige formater og rammer, der gør sig gældende på de forskellige kanaler. Det gælder ting som fx formater, længde, intro, Call-To-Action og grafiske elementer i videoen.
Det er derfor utrolig vigtigt, at du tænker dette ind fra starten, så du i optagelserne tager højde for disse ting, så du har muligheden for at tilpasse videoerne senere i redigeringsfasen.

Comments are closed.