Én video egner sig sjældent til brug som både en In-Stream og In-Display annonce. Hav derfor dine mål i tankerne og vælg den annonceform som passer bedst. Hvis du vil benytte dig af begge former anbefaler jeg at du opretter to forskellige annoncer, under samme kampagne med den samme video, for henholdsvis In-Stream og In-Display. På den måde kan du tweake og måle på dem individuelt.

 

Her for du en guide til at opsætte din YouTube kampagne

 1. Kampagnenavn

Navngiv din kampagne. Eksempel: ”Videofabrikken promo videoer”

 

 1. Budget

Indtast hvor mange penge du i gennemsnit vil bruge pr. dag for kampagnen. Du kan bruge lige så mange penge du vil, men jeg vil anbefale at du starter lavt og senere justere dit bud. Eksempel: 20-50 kr. pr. dag.

 

 1. Netværk (valgfrit)
  Hvis du udelukkende vil markedsføre din video på YouTube, er det vigtigt at du klikker ”inkluder Google Displaynetværk” fra. Ellers vil din video også blive vist i annoncering på eksterne sites.

 

 1. Geografiske områder
  Vælg lande, regioner eller byer

 

 1. Videoannonce
  Du kan enten søge efter din video eller indsætte YouTube videolinket.

Bonus tip: Du kan markedsføre andre videoer på YouTube, også selvom det ikke er dine egne.

 

 1. In-Stream indstillinger

Indtast din webadresse uden ”http://” så den er pæn og enkel. – Indtast webadressen som brugeren skal lande på, når der klikkes. – Upload dit eget ”ledsagende banner” 300×60 pixels (valgfrit) Når brugeren klikker på banneret lander de på den webadresse, du indtastede under punktet ovenfor.

 

 1. In-Display indstillinger

Vælg et miniaturebillede. Har du uploadet dit eget miniaturebillede til videoen, vælger du selvfølgelig det.

Lav en fængende overskrift og beskrivelse

Landingsside: Vælg ”min kanalside på YouTube” (kræver at din kanal er opsat til ”browse” med en trailer

 

 1. Annoncenavn

Da du kan oprette flere videoannoncer i samme kampagne med samme video– og dermed splitteste hvilke miniaturebilleder og tekster, der virker bedst – er det en god idé at navngive din annonce, så du nemt kan kende forskel på dén fra de andre.

 

 1. Enheder
  Du kan vælge ”operativsystemer”, ”enhedsmodeller” og ”udbydere og Wi-Fi”. Fx brugere som sidder på en Android Samsung telefon på WiFi. Dette er især en fordel for dig, hvis du eksempelvis udelukkende sælger tilbehør til Samsung og ikke iPhone.

 

 1. Avancerede indstillinger (planlægning)

Benyt disse felter til at planlæg hvornår din videoannonce skal vises.

 

 1. Avancerede indstillinger (frekvensbegrænsning)
  Undgå at spamme din målgruppe ved at begrænse antallet af eksponeringer for hver enkelt bruger. Eksempel: En bruger ser max din annonce 3 gange om ugen. (Baseret på brugerens IP-adresse.)

 

Comments are closed.