1. Think mobile first. Overvej inden start hvilket format skal du filme i (og redigere i), horisontalt, vertikal eller kvadratisk. Største delen af brugerne på Facebook, tjekker newsfeed på deres mobil, så derfor vil et 1:1 format (kvadratisk) fylde 78% mere på mobilskærmen end det traditionelle horisontale format.
  2. Fang folks opmærksomhed inden for 1 ½ sekund.
  • Skriv en god overskrift/tekst til din video. Her skal du ”tease” og gøre brugeren nysgerrig for at se videoen og fortælle hvad de for ud at se videoen. Brug også gerne tal og emojiies.

 

  • En intro hvor der sker noget provokerende/sjovt/anderledes/overraskende fra start eller fx ved at bruge stort tekstgrafik.

 

  • Upload en tilpasset miniature der fanger på samme måde som introen. (Til brugere hvor der ikke auto-playes i deres feed)

 

  1. Fokuser på ét emne i din video, så er det nemt for brugeren at identificere hvad videoen handler om, og derved engagere sig i den. Hold gerne videoen på under 2 min. for at bevarer brugerens opmærksomhed hele vejen igennem.

 

  1. Upload din video direkte til Facebook, så vil din video opnå væsentlig større reach. Brug derfor aldrig links fra andre videoplatforme.

 

  1. Upload undertekster til din video, da største delen af videoerne ses uden lyd. Upload dem som en srt.fil sammen med vidoen, så afspilles underteksterne automatisk når brugeren ser den uden lyd. Derfor bør din video også altid som udgangspunkt, kunne fungere uden lyd på Facebook. Alternativt kan du bruge tekstgrafik igennem videoen, eller bede folk om at se videoen med lyd på.

Læs her guiden til at lave undertekstfiler til Facebook.

 

  1. Del, del og del din video. For at ramme Facebooks ”popularitets algoritme” så bed folk i din omgangskreds, kollegaer, medarbejdere, venner, familie om at dele din video, så snart den er upload. Du kan også dele den i diverse relevante Facebook grupper og tagge involverede personer i videoen. Planlæg også et godt tidspunkt og dag, hvor du vælger at uploade.

 

BONUS TIPS: GO LIVE!

Live videoer bliver prioriteret i Facebooks algoritme. Det er også umiddelbart den nemmeste måde at komme i gang med video, da formatet tillader, at det ikke er opstillet, men bare er autentisk.

Her kan du læse om 5 tips til at lave en god live video.

Comments are closed.