At optage en livevideo på Facebook er som sådan nemt nok, du skal blot klikke på ”Livevideo” øverst i dit newsfeed, beskrive din video og klikke ”Go live” – så er du live igennem på facebook.

Men inden du klikker ”Go live” så er her 5 gode tips til at lave en god livevideo på Facebook.

 

 1. Forbered dit indhold
  Du bør altid forberede hvad dit indhold skal være, hvad du vil sige, hvor du skal stå og lignende. Skriv evt. et manus og øv dig på det forinden, ved fx at sige det højt foran spejlet eller foran en kollega. Det kan være nervepirrende at vide at optagelse er live, og ikke kan tages om, så hvis du er godt forberedt, så vil du virke langt mere sikker og rolig. Du kan evt. skrive stikord på en tavle bag kameraet, som du kan kigge over på, hvis du pludselig går i stå. På den måde sikre du et godt flow i din video og du fremstår mere troværdig overfor seeren.

          

 1. Forbered din videobeskrivelse
  Din videobeskrivelse, som fortæller hvad videoen handler om, er enorm vigtig, da seeren på en livevideo ikke nødvendigvis ser videoen helt fra starten. Seeren kan således via beskrivelsen hurtigt sætte sig ind i hvad der sker (og allerede er sket) i videoen og dermed få lyst til at se med. Derfor er det vigtigt, at du har forberedt beskrivelse forinden, da den har en stor betydning. Brug evt. elementer fra dit manus (beskrevet i punkt 1), så der er en rød tråd.

 

 1. Test dit kamera, vinkler, lys og lyd
  Når du har godt styr på dit indhold og beskrivelse, så bør du teste dit udstyr. Test om kameraet på din telefon virker, om der er overhovedet er lyd igennem og ikke mindst om lyden er klar og tydelig.
  Test også gerne hvilken vinkel der fungerer bedst for din optagelse, og husk på at størstedelen af seeren formentlig vil se din video på mobilen, så undgå at stå for langt væk fra kameraet. Overvej også om der er lys nok på din optagelse og tilføj mere lys hvis nødvendigt, enten ved at sætte et par lamper op, ryk tættere på et vindue, eller gå udenfor i dagslyset.

 

 1. Inddrag og engagér dine seere
  I løbet af din live video, kan du følge med i hvor mange seere du har, hvem der kommer til og hvad de kommentere. Inddrag gerne dette i din liveoptagelse, så seeren bliver engageret og inddraget. Du kan evt. forberede nogle spørgsmål i dit manus (beskrevet i punkt 1), som kan inddrage seeren. Jo mere seerne kommenterer, liker, deler eller ”tagger”, jo større reach vil din livevideo opnå.

 

 1. Start ikke med dit vigtigste budskab
  Når du starter en live video, får dine følger automatisk en notifikation om at du streamer live. Derfor kan det være en fordel, at vente lidt med at afsløre dit vigtigste budskab, da der kan gå lidt tid før seeren hopper over på din video. Skriv evt. i videobeskrivelse (beskrevet i punkt 2), hvad eller hvornår dit vigtigste budskab vil forekomme.

 

Og sidst, husk så at det er en live video.
Formatet tillader at der sker lidt ”fejl” undervejs, da seeren godt er klar over at det er live og ikke kan tages om. Det kan endda være med til, at gøre din live video mere autentisk og troværdig.

 

 

Læse her hvordan din video kan få flere visninger på Facebook

Comments are closed.